Uppteckning nummer NM-HEU42160_7

Upptecknare: Arvid Edblad

Socken/stad: Alnö  By/kvarter: Rökland

Det var vanligt att gå med trettondagsstjernan. Det var alltid vanligt att medlemmar ur skidklubben Viking här på Alnön som var största klubben skulle gå med trettondagsstjernan. Det var Bror Andersson, Gustav Åström, Lasse Vikman, Lasse Engstrand, Gustav Pettersson, Carl Hägglund, det var de bästa skidlöparna dem gick för att samla in pengar till klubben dem gick flera dagar ja så mycket pengar fick dem inte in med något blev det ändå. Så var det vi ifrån de mindre klubbarna som var och alltså ute med stjernan. Ja nu är allt bortlagt, skidklubbarna är borta och de gamla är också borta.

Nordiska museet. Frågelista. NM. 15. Från Lucia till 20-dag Knut.